Lystfiskeri i Øresund er meget varieret og året rundt er der mulighed for at hente middagsmaden med hjem enten fra kyst eller fra båd. Her er 3 af de mest populære fisk.
Torsk
Torsken kan genkendes på de karakteristiske skægtråde under ’hagen’. Fisken er i sæson det meste af året og er udbredt i hele Danmark og kan fanges både fra kyst og fra åbent hav. Det kan være svært at fange torsk i de varmeste måneder, fordi der er tale om en koldtvandsfisk. De bedste måneder for torskefiskeri er fra oktober til februar, hvor de større fisk kommer helt ind til kysten.
Inspiration: Dampet, hvidvin, gulerod, smør, jordskok, skovsyre.
Sild
Silden har altid været en fast bestanddel af kosten omkring Øresund. Fisken, der typisk måler 15-25 centimeter, ankommer i stimer i september og sæsonen varer helt til december. Sildestimerne kan tælle op til 1 million fisk, så rammer man en guldåre køres linen blot lodret ned. Fang dog kun de sild, du kan spise.
Inspiration: Stegte, dild, løg, sennep, kapers, rødbede.
Makrel
Makrellen bliver op til 65 centimeter lang og kan veje op til 3,5 kg. Sæson for makrellen er juni til oktober, men i sensommermånederne kan de også fanges fra kysten. Det er en stærk fisk og en god udfordring, hvis man er til tempo i indspinningen. Ifølge altomfiskeri.dk bør du rense makrellen umiddelbart efter fangst, da den ellers kan blive harsk.
Inspiration: Grillet, citron, peberfrugt, peber, purløg, kartofler.
Kilde: www.altomfiskeri.dk